Hvordan hænger man gardiner op?
Hvordan hænger man gardiner op?
Hvordan hænger man gardiner op?
Hvordan hænger man gardiner op?

Hvordan hænger man gardiner op?

spoton | 5 september 2018

Hvordan hænger man gardiner op?

Når du skal hænge gardiner op i hjemmet, er der en række ting, der er vigtige at huske på. Først og fremmest skal du vælge de rigtige gardiner, som du synes passer godt til netop dit hjem, men dine gardiner skal også være i passende mål. Her skal du måle dit vindue eller glasparti for at finde den rette størrelse til dit gardin. Det er dog vigtigt at notere sig, at gardinet skal være større end selve vinduet for at dække det ordentligt til. Det giver samtidig det pæneste udtryk.

Find den rigtige længde og mål

Hvis du for eksempel gerne vil have klassiske stofgardiner på en gardinstang, skal denne være bredere end vinduet. På den måde sørger du for, at der ikke trænger sollys ind ad siderne. Som tommelfingerregel plejer vi hos Mida at gøre opmærksom på, at gardinstangen skal være vinduets bredde plus en femtedel. Derfor skal bredden på gardinet også følge med bredden på gardinstangen. Når du har fundet den rette bredde, skal du finde længden til dit gardin. Her skal længden på et gardin i et vindue typisk være fem-ti centimeter længere end karmen for at undgå indtrængning af sol.

Gardiner der går helt til gulvet

Skal du have gardiner, der går helt ned til gulvet ved et større glasparti eller blot for syns skyld, er det vigtigt, at dine gardiner trods alt ikke når helt ned til selve gulvet. Efterlad gerne et par centimeter fra gardin til gulv, således at stoffet falder pænere og desuden er nemmere at holde rent.
Har du brug for hjælp til at montere dine gardiner, er vi hos Mida altid klar til at hjælpe dig. Vi opmåler, leverer og monterer og hjælper gerne med specialtilpassede løsninger. Kontakt os i dag, så finder vi sammen den bedste mulighed for dig, der imødekommer dine behov.